Buitencentrum De Voshaar Oude Boekelerdijk Enschede

Facebooktwitterlinkedin

Verbouw, uitbouw en renovatie project van bestaande blokhut op het kampeerterrein van stichting Buitencentrum de Voshaar in Enschede.

Vanaf het kampeer terrein is er een foto genomen van het buitencentrum de Voshaar.

De opgave.

Via het bestuur van Buitencentrum De Voshaar kreeg ik verzoek om mee te denken over hun plannen voor de uitbouw aan hun bestaande gebouw. Deze ligt op een kampeerterrein en dient ter ondersteuning van kampeeractiviteiten op het terrein. Echter was dit niet voldoende en te beperkt in de mogelijkheden.  Daarom was er behoefte aan meer sanitaire capaciteit, een vergader- en klus/bergruimte. Voor de toekomst waren er plannen als betere dakisolatie, een veranda en een nieuwe keuken.

Bestaande situatie.

Het bestaande gebouw was alweer rond de 40 jaar oud en de nodige onderdelen waren aan vervanging toe. In het gebouw was een zaal met een open haard en een kleine keuken, bij de entree was 1 toilet en 1 douche aanwezig, verder was er nog een kleine ruimte wat diende als opslag en wasruimte en er was een kamertje voor een bed en een kast. Door het grote kampeer terrein rondom het gebouw was 1 toilet en 1 douche niet voldoende. Daarom stond er op het kampeerterrein nog een oud bouwkeetje waar twee extra toiletten inzaten.Plattegrond, in zwart wit, van het bestaande gebouw van buitencentrum de Voshaar

Ontwerp voor Buitencentrum De Voshaar.

Het ontwerp is zo ingericht en vorm gegeven dat het gebouw zowel in zijn geheel als in delen is te huren. Hierdoor kan je naast het kampeerterrein gedeeltelijk gebruik maken van het gebouw als ondersteuning. De sanitaire groepen zijn daarom van buiten te benaderen en de keuken is af te scheiden van de zaal. De buitenkant van het nieuwe deel is zo ontworpen dat het past bij het bestaande gebouw. De binnenkant van het bestaande gebouw is juist gemoderniseerd. Zo is er er een grotere entree gecreëerd een nieuwe grotere keuken en de vloer is geheel vervangen voor een nieuwe gietvloer.

Door mijn rol in dit project als ontwerper is niet alleen het gehele wensenpakket gerealiseerd dat men op dat moment had maar ook alle toekomst plannen. Er is een veranda gekomen, een verstelbare keuken voor mindervaliden en het bestaande dak is geheel geïsoleerd en vervangen. Door mijn kennis en inzet zijn budgetten anders verdeeld en de stichting is ontzorgt in het maken van een ontwerp en het aanvragen van vergunningen. Hierdoor hebben zij zich volledig kunnen storten op het binnen halen van extra geld voor het project.
Plattegrond, in zwart wit, van het nieuwe gebouw van buitencentrum de Voshaar

Vanaf het bos is er een foto genomen van het buitencentrum de Voshaar.

3D rendering in kleur van het gebouw. Deze is open gesneden zodat de indeling ook zichtbaar is.

Meer foto’s zijn te vinden op mijn facebookpagina of via de site van de Voshaar zelf.

Zelf ook plannen om te gaan verbouwen en behoefte aan een vrijblijvend informatief gesprek? Neem gerust contact met ons op of laat uw email achter.