Rietvinkstraat te Delden vergroten woonhuis

RietvinkstraatDe bestaande woning aan de Rietvinkstraat heeft reeds een uitbreiding aan de achterzijde van de woning. Echter voorziet deze uitbouw niet in alle wensen van de huidige bewoners. Het verzoek is om deze wensen te onderzoeken, te ontwerpen en de impact, bouwkundig en financieel, hiervan inbeeld te brengen.Rietvinkstraat

Lees meer….

Boerderij animatie

Het maken van een 3D boerderij animatie, om de historische ontwikkeling inzichtelijk te maken. Dit aan de hand van historisch onderzoek van stafkaarten, de houtenconstructie en “littekens” aan de boerderij, stallen en schuren.

Boerderij animatie. De bestaande boerderij is als geraamte weer gegeven in het wit en de nieuwe uitbreiding van de boerderij is in kleur te zien. In dit geval is er aan tussen de hoofdbouw en de schuur een zadeldak geplaatst waardoor er nu een driekapper is ontstaan.

Lees meer….

Jeroen Boschstraat Hengelo

Jeroen BoschstraatWoonkamer vergroting van het woonhuis aan de Jeroen Boschstraat. Een grote doorbraak in de zijgevel maakt de koppeling met het nieuwe gedeelte dat grotendeels is uitgevoerd in houten gevelbekleding van Elements. De zwarte plint die aanwezig is bij de bestaande woning wordt ook doorgezet in de nieuwe uitbouw. Hoewel de voorkant van de uitbouw bijna geheel gesloten is zit aan de achterkant enkel een grote glazen pui. De ‘binnen-woonkamer’ loopt zo visueel door naar de ‘buiten-woonkamer’ onder de grote overkapping. Het plafond binnen en buiten liggen op de zelfde hoogte en zijn beide glad afgewerkt om het effect nog meer kracht bij te zetten.

Jeroen Boschlaan definitief ontwerp

Lees meer….

Margaretha Roosenboomlaan Enschede

Margaretha RoosenboomlaanVergroten van het woonhuis, aan de Margaretha Roosenboomlaan te Enschede, met een werkkamer, speelkamer, klus/bergruimte en een overdekte buitenruimte. Tijdens de ontwerpstudie is gekozen voor twee totaal verschillende benaderingen………….

 

 

 

Lees meer….

Haaksbergerstraat Beckum nieuwbouw kapschuur

De kapschuur is gerealiseerd op het achtererf van een langgerekte kavel met woonhuis en een aantal bestaande schuren. Om de schuur bijpassend te krijgen in het geheel erf refereert hij in zijn vorm en kleur naar de oorspronkelijke kapschuren. Door de ligging op het achtererf en hierdoor niet dichtbij de hoofdweg staat konden we in het materiaal gerust afwijken en het geheel onderhoudsvrij ontwerpen en uitvoeren in een zwarte fijne damwandprofilering in combinatie met een betonplint.

Resultaat kapschuur

Ook behoefte aan extra opslag en bergruimte op het erf of is uw bestaande schuur (kapschuur) aan vervanging toe? Neem gerust contact met ons op of laat uw gegevens achter.

Driehoeksweg Enschede indelingsvoorstel zolder

Indelingsvoorstel voorgevel Driehoeksweg EnschedeDe huidige opgang van de verdieping naar de zolder was midden in de verdiepingsplattegrond gelegen. Om twee extra slaapkamer te creëren was het nodig om deze opgang te verplaatsen richting de zijgevel. Dit indelingsvoorstel leidde tot een omgevingsvergunningsaanvraag voor een dakkapel en voor een groter raam in de kopgevels.

Lees meer….