Oudeweg Westerbroek, verbouw garage

Van een boerderij aan de Oudeweg in Westerbroek was de garage toe aan een opknapbeurt. Tevens is deze verlengd met extra bergruimte en een overkapping als zitplek. Aan de voorzijde is een nieuwe carport gesitueerd.

oudeweg westerbroek garage paul koster ruimte beleving architect enschede hengelo almelo oldenzaal borne boekelo haaksbergen

Opgave: Opknappen garage, situeren terras en extra overdekt parkeren.

De wens was om de bestaande garage op te knappen. Daarnaast zouden de bestaande kleine schuurtjes, verspreid over het achtererf, worden gesloopt, waardoor er behoefte was aan nieuwe bergruimte. Andere wensen waren onder meer een overdekte plek om te zitten, extra overdekte parkeervoorzieningen aan de voorkant van de garage, en ideeën voor een kas en een bloementuin. Deze laatste twee werden beschouwd als opties voor de toekomst.

Bestaande situatie

De boerderij aan de Oudeweg in Westerbroek heeft aan de zijkant een oprit met toegang tot een garage. Deze garage bevindt zich nog een stuk van de erfgrens verwijderd, waardoor er een ‘achterom’ is naar het achtererf. Het achtererf is een parkachtige tuin die uitmondt in het aangrenzende natuurgebied. Achter de garage bevindt zich alleen een bloementuin, en er staan enkele kleinere schuurtjes op het erf.

verbouw garage architect enschede hengelo oldenzaal borne haaksbergen almelo
verbouw garage architect enschede hengelo oldenzaal borne haaksbergen almelo

Ontwerp

Naast het opknappen van de garage zijn de aanvullende wensen rondom de garage opgelost. Aan de achterzijde is de kap verlengd, waarbij er een extra volume is toegevoegd voor opslagruimte en een zitplek is gecreëerd. Aan de voorzijde, los van de garage, is een carport geplaatst voor extra parkeerplaatsen. De ‘achterom’ is behouden en toegankelijk gemaakt via een poort onder de carport. Om de carport en de zitplek aan de achterkant enigszins aan het zicht van de buren te onttrekken, is er een geperforeerde metselwerkwand geplaatst.

Oudeweg Westerbroek verbouw garage architect enschede hengelo oldenzaal borne haaksbergen almelo
oudeweg westerbroek garage paul koster ruimte beleving architect enschede hengelo almelo oldenzaal borne boekelo haaksbergen

Heeft u vragen over dit plan of zelf uw woonwensen wil inventariseren met een professional? Neemt u dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.