Uitbreiden bestaande garage, nieuwe terras overkapping

Bij het verbouwen en uitbreiden van de bestaande garage is er extra stallingsruimte gecreëerd door deze te verlengen. Verder is dak is onder de juiste helling geplaatst voor zonnepanelen. Achterin de tuin is een glazen terras overkapping bedacht voor een droge zitplek.

Het uitbreiden van de bestaande garage. Architect Enschede Markelo Hengelo Haaksbergen Almelo Oldenzaal Borne

Opgave: Uitbreiden bestaande garage.

In verband met de overstap naar een elektrische auto was het de wens om op de bestaande garage een nieuw dak te plaatsen waar zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Daarnaast was er extra behoefte aan stallingsruimte voor fietsen en tuin materieel / materiaal en de wens voor een terrasoverkapping.

Bestaande situatie

Het bestaande vrijstaande woonhuis heeft aan beide zeiden een voorzien van een oprit. Eén met een carport en de anderen met een garage. Aan de achterzijde van de garage is een houten overkapping aanwezig. De overkapping is dusdanig uitgevoerd dat het geen lichte ruimte is en daarmee niet aantrekkelijk voor gebruik.

Het uitbreiden van de bestaande garage. Architect Enschede Markelo Hengelo Haaksbergen Almelo Oldenzaal Borne Het uitbreiden van de bestaande garage. Architect Enschede Markelo Hengelo Haaksbergen Almelo Oldenzaal Borne

Ontwerp

In het begin van het ontwerpproces is er eerst onderzocht wat de gevolgen waren van een ontwerp dat in stijl aansluit bij het bestaande huis. Dit bleek niet het gewenste resultaat op te leveren.  Daarom is er gekozen om van de garage een “los” object te maken met een eigen karakter maar wel in harmonie met het bestaande huis. Deze insteek is ook gekozen voor de glazen terras overkapping. De extra stallingsruimte is gecreëerd door de bestaande garage aan de achterzijde te verlengen en het schuine nieuwe dak bied ruimte om de zonnepanelen zo onopvallend mogelijk te plaatsen.

Het uitbreiden van de bestaande garage. Architect Enschede Markelo Hengelo Haaksbergen Almelo Oldenzaal Borne

Het uitbreiden van de bestaande garage. Architect Enschede Markelo Hengelo Haaksbergen Almelo Oldenzaal Borne

Heeft u vragen over dit plan of zelf uw woonwensen wil inventariseren met een professional? Neemt u dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.