Rotonde Euregio bedrijvenpark te Enschede

Eén van de hoofdtoegangen naar het Euregio bedrijvenpark is de rotonde aan de Euregioweg met de Sleutelweg in Enschede. Voor deze rotonde was  men opzoek naar een beeldicoon. Hier ziet u het door mij bedachte idee. Rotonde Euregio bedrijvenpark

Rotondekunst voor Euregio bedrijvenpark. Architect Enschede Markelo Hengelo Haaksbergen Almelo Oldenzaal Borne

Opgave: Rotonde Euregio bedrijvenpark

Het bedrijvenpark Euregio heeft één grote doorgaande hoofdweg, de Euregioweg. Aan beide kanten van deze weg liggen de bedrijven en de zijstraten. De belangrijkste entree tot het bedrijvenpark is de rotonde met de Sleutelweg. In de huidige situatie heeft de nu niet bepaald uitstraling. De wens is dan ook om deze entree een herkenningspunt te geven.

Bestaande situatie

Het binnenstuk van de rotonde bevat nu enkel een spandoek met de vermelding van het bedrijvenpark. Verder bevat het binnenstuk enkel gras als “beplanting” en aankleding.
De twee zijwegen onderscheiding zich sterk ten opzichte van de hoofd weg en leiden naar een woonwijk en akkerland.

Bestaande situatie van de rotonde Euregio bedrijvenpark aan de Euregioweg en Sleutelweg in Enschede. Momenteel alleen een met gras bedekt binnen stuk waarin een banner is geplaatst met de naam van het bedrijvenpark. Bedrijventerrein. Architect Enschede Markelo Hengelo Haaksbergen Almelo Oldenzaal Borne

Ontwerp

Eén van de dingen waar het bedrijvenpark zich op richt is de samenwerking met Duitsland. Het park ligt zeer dicht bij de grens van Nederland met Duitsland. De naam Euregio draagt dit ook al in zich. In het ontwerp van het beeldicoon heb ik dit gebruikt als thema. Ik heb gekozen om enkel met de eerste letter van de naam Euregio het beeldicoon op te bouwen. Twee E’s, met op de kopse kant van de strepen de kleuren van de vlaggen van Nederland en Duitsland, grijpen in elkaar om deze samenwerking te symboliseren.
Het beeldicoon wordt zo op de rotonde geplaatst dat je 1 van de E’s altijd leesbaar hebt als je over de hoofdweg aan komt rijden. Het binnengebied waar het icoon in komt te staan wordt verder verfraaid met bijpassende beplanting.

rotondekunst euregio bedrijvenpark euregioweg. Architect Enschede Markelo Hengelo Haaksbergen Almelo Oldenzaal Borne

Kan ik u helpen met het bedenken van een plan of het maken van een ontwerp. Neem gerust contact op of laat uw gegevens achter.